EKONOMIT

Suomen Ekonomit on yli 50 000 vaikuttajan yhteisö, johon kuuluvat jo valmistuneet ekonomit sekä me kylterit. Olemme palvelu- ja etujärjestö, joka auttaa jäseniään työelämän käänteissä, merkityksellisen elämän luomisessa sekä unelmien tavoittelemisessa – eli vapauttamaan todellisen potentiaalinsa. Ekonomit on Akavan neljänneksi suurin järjestö, johon  kuuluu 25 Ekonomiyhdistystä (katso: Pohjois-Karjalan Ekonomit) sekä 13 opiskelijayhteisöä, joista yksi on meidän oma Optimi ry.

Teemme Ekonomeissa vaikuttamistyötä hyvän työelämän ja kestävän yhteiskunnan puolesta. Vaikka työelämä saattaakin vielä tuntua kaukaiselta, kohtaat jo opiskeluaikanasi siihen liittyviä seikkailuja. Osa-aika- ja kesätyöt ovat osa jokaisen kylterin elämää ja Suomen Ekonomit on tukena alkavalla työurallasi. Me autamme työhakemuksen laatimisessa, haastatteluun valmistautumisessa ja saat apua palkkatoiveen määrittämisessä. Lisäksi työsuhdejuristimme varmistavat työsopimuksesi sisällön laillisuuden.

Lisäksi sekä kylterit että ekonomit järjestävät erittäin aktiivisesti paikallisia tapahtumia. Suomen Ekonomit järjestää vuosittain Kylteripäivät, joihin osallistuu noin 500 kylteriä. Ota osaa oman yliopistosi monipuolisiin tapahtumiin ja koulutuksiin, joita Suomen Ekonomit järjestää.

Liittymällä Optimin jäseneksi saat samalla itsellesi myös Suomen Ekonomien ilmaisen opiskelijajäsenyyden!

Slide
KYLLI
Katariina Kinnunen

Kylteriyhdyshenkilö
Itä-Suomen yliopisto
Suomen Ekonomit ry
0505506526
claudia.karna@ekonomit.fi

Kylteriyhdyshenkilö
Itä-Suomen yliopisto
Suomen Ekonomit ry
0440277333
katariina.kinnunen@ekonomit.fi

Jokaisella kauppatieteitä harjoittavalla yliopistolla on oma kylteriyhdyshenkilönsä eli tuttavallisemmin “kylli”, joka toimii linkkinäsi Suomen Ekonomeihin. Joensuun kyllinä toimii tällä hetkellä Katariina Kinnunen. Hän tiedottaa sinua Suomen Ekonomien asioista, vastaa kysymyksiisi Suomen Ekonomeihin liittyen ja on tavoitettavissasi, aina kun tarvitset apua.

Mikäli sinua mietityttää mikä vaan asia Suomen Ekonomeihin liittyen, älä epäröi ottaa yhteyttä! Kyllin voit bongata koulun käytäviltä sekä Optimin tapahtumista, mutta helpoiten saat yhteyden sähköpostitse osoitteesta katariina.kinnunen@ekonomit.fi tai puhelimitse numerosta 0440277333.

Kylteriyhdyshenkilö tiedottaa Suomen Ekonomeihin liittyvistä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista useiden eri kanavien kautta. Kun seuraat Optimilaiset – ja Kylteriyhdyshenkilö Joensuu Facebook-sivuja, pysyt varmasti ajantasalla Suomen Ekonomien tarjoamista palveluista ja tapahtumista. Muista myös lukea Osavuosikatsauksen Kyllin hyvää -palstaa, sekä seurata instagramissa käyttäjää @joensuunkylli!

Tervetuloa ekonomien ja kylterien yhteisöön!

Suomen Ekonomien jäsenyys on osoitus siitä, että arvostat korkeakoulututkintoasi ja ekonomin arvoasi. Suomen Ekonomien ekonomijäsenenä liityt valtakunnalliseen ekonomien ja kylterien yhteisöön ja verkostoon. Voit osallistua koulutustilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin, joita järjestämme ympäri Suomea. Jäsenenä pääset luomaan hyviä kontakteja ja saat ideoita oman urasi luomiseen.

Suomen Ekonomien tärkein tehtävä on kuitenkin huolehtia ekonomi- ja kylterijäsentensä eduista ja oikeuksista. Suomen Ekonomit on ekonomien ja kyltereiden edunvalvoja työelämässä ja yhteiskunnassa. Olemme mukana opiskeluaikanasi ja ekonomiurasi eri käänteissä, kun mietit tulevaisuuttasi, palkkaasi, urasi suuntaa, työpaikan vaihtoa tai vaikka oman yrityksen perustamista.

OPISKELIJA JÄSENYYS

Jäsenyytesi alkaa, kun liityt omaan opiskelijayhdistykseesi ja Suomen Ekonomeihin. Suomen Ekonomien jäsenyys on ilmainen. Liittyessäsi Suomen Ekonomit veloittaa Optimi ry:n jäsenmaksun ja tilittää sen eteenpäin yhdistyksellesi.
 
Liity tästä.
 
Suomen Ekonomien opiskelijajäseniksi voivat liittyä ainoastaan suomalaista kauppatieteellistä yliopistotutkintoa suorittavat opiskelijat. Suomen Ekonomit järjestävät lisäksi opintopisteellisiä kursseja yliopistoilla. Joten, ota osaa esimerkiksi oman yliopistosi Suomen Ekonomien työelämäkurssille ja opi lisää työelämään liittyvistä teemoista!

OPTIOJÄSENYYS

Syksyllä 2011 ja sen jälkeen Suomen Ekonomeihin liittyneet opiskelijat ovat automaattisesti optiojäseniä.

Kun liityt optiojäseneksi, jäsenyytesi ei katkea opintojesi päätyttyä ja saat kahdelta ensimmäiseltä ekonomijäsenvuodelta 50 % alennuksen. Optiojäseneksi voit liittyä Suomen Ekonomien nettisivujen kautta päivittämällä omat yhteystietosi jäsenpalveluosiossa. Kirjautumiseen tarvitset jäsennumerosi (löytyy Ekonomi-lehden takasivulta tai kysy kylliltäsi). Salasanasi on sosiaaliturvatunnuksen loppuosa.

EKONOMIJÄSENYYS

Suomen Ekonomien opiskelijajäsenyys katkeaa valmistumishetkellä, ellet ole ilmoittautunut optiojäseneksi opiskeluaikanasi. Vastavalmistuneena sinun tulee liittyä Suomen Ekonomien ekonomijäseneksi. Samalla valitset oman ekonomiyhdistyksesi.

Lue lisää täältä.

Slide
MITÄ HYÖDYN JÄSENYYDESTÄ?
Kauppalehti sekä Ekonomi-lehti.

Palkkaneuvonta

Palkkaneuvonta auttaa oikean palkkatason määrittämisessä töitä hakiessa. Kesätyöpalkka-, gradupalkkio- ja vastavalmistuneen palkkasuositukset löydät Suomen Ekonomien nettisivuilta.

Uraneuvonta-ja valmennus

Uraneuvonta ja -valmennus. Saat henkilökohtaista palautetta esimerkiksi cv:stäsi tai työhakemuksestasi, haastattelusparrausta työhaastattelua varten, laadukkaita webinaareja työnhakuun liittyen, sekä voit osallistua mentorointiin.

Lakipalvelut

Lakipalveluissa voit tarkistuttaa työsopimuksesi ennen allekirjoittamista, kysyä apua sopimusneuvotteluun, sekä saat lisätietoa alasi työehtosopimuksista.

KOKO-työttömyysvakuutuskassa

Voit kuulua työttömyyskassaan Suomen Ekonomien kautta jo opiskeluaikanasi. Voit saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa valmistuttuasi, jos et löydäkään heti valmistumisen jälkeen työpaikkaa. Voit kerätä työttömyyspäivärahaan oikeuttavat 26 työssäoloviikkoa kesä- tai osa-aikatöillä.

KYLTERIPLUS-LISÄPALVELUPAKETTI

Maksuttoman kylterijäsenyyden lisäksi valittavanasi on maksullinen (25 eur/lukuvuosi) KylteriPlus-lisäpalvelupaketti, jolla voit laajentaa palveluvalikoimaasi missä tahansa opintojen vaiheessa.

Uutena etuna KylteriPlussaan Kauppalehti Fakta 1.1.2020 alkaen! Kauppalehti Fakta on johtamisen erikoislehti ja se tulee automaattisesti myös vanhoille Plus-jäsenille. Lisätietoa KylteriPlus-palveluista ja eduista alhaalla näkyvästä kuvasta sekä täältä.

Tähtäimessä unelmien ekonomiura? Suomen Ekonomit sparraa matkasi varrella!

Suomen Ekonomit on samanhenkisten ihmisten yhteisö, jossa luot tärkeitä ihmissuhteita, kontakteja ja kestäviä verkostoja jo opiskeluaikanasi. Suomen Ekonomien jäseniksi hyväksytään ekonomit ja kauppatieteiden opiskelijat eli kylterit. Meitä on jo yli 50 000, joista noin kolmasosa on kyltereitä.

Suomen Ekonomien tavoitteena on, että tutkintoasi arvostetaan työmarkkinoilla. Suomen Ekonomit haluaa pitää yllä ekonomien osaamista ja auttaa kyltereitä ja ekonomeja menestymään. Menestys voi tarkoittaa esimerkiksi osaamista, haasteita, mielenrauhaa tai euroja. Sinä itse määrittelet, mitä menestys sinulle merkitsee.

MAKSIMOI MAHDOLLISUUTESI

Suomen Ekonomit tarjoaa kyltereille monipuolista ohjausta oman osaamisen tunnistamisesta työhakemuksen ja CV:n hiontaan. Lisäksi saat sparrausta työhaastatteluun ja palkkaneuvotteluun. Voit myös tarkistuttaa työsopimuksesi Suomen Ekonomien juristeilla ennen allekirjoittamista.

Hyödynnä Suomen Ekonomien palvelut, jos olet esimerkiksi töissä opintojen ohella tai haet kesätöitä.

Suomen Ekonomit palvelee myös muissa työelämän käänteissä.

VERKOSTOIDU JA KOULUTTAUDU

Hyödynnä niin Suomen Ekonomien kuin oman yhdistyksesi monipuolinen tapahtumatarjonta!

  • Kylteripäivät
  • Nuoret Ekonomit –tilaisuudet
  • Webinaarit
  • Kylteri- ja ekonomiyhdistysten paikalliset tapahtumat
  • Kyllin työpajat

KYLTERIPÄIVÄT

”Kokonaisuus oli loistavasti toteutettu ja se tuntui olevan koko ajan hallussa. Yksi tämän opiskeluvuoden hienoimmista tapahtumista.”

”Loistavat puhujat ja erittäin hyvä tunnelma.”

”Tapahtumassa oli mieletön fiilis kyltereiden kesken ja oli todella helppoa tutustua muiden koulujen opiskelijoihin.”

Kylteripäivät, eli kavereiden kesken KYPÄ, on Suomen Ekonomien järjestämä ainutlaatuinen ja supersuosittu kauppatieteen opiskelijoiden kaksipäiväinen verkostoitumistapahtuma, joka järjestetään vuosittain tammikuun lopulla. Ensimmäisenä päivänä osallistujia inspiroidaan seminaarin merkeissä ja päivä huipentuu tyylikkääseen iltajuhlaan. Toisena päivänä laitetaan jalat solmuun ja pelikaanit kattoon, koska on KYPÄn silliksen aika!!!

Kypä 2023 fiilistelyä pääset kurkkaamaan alla olevasta videosta!