Slide
OPTIMI ♥ MÄYRÄ
UUSI OPISKELIJA
Tervetuloa uudet opiskelijat eli näin meidän Optimin keskuudessa mäyrät! Valmistaudu viettämään elämäsi parhaimpia vuosia kera Optimiperheen. Opintoja aloittaessa on paljon muistettavaa, joten kokosimme sinulle tärkeimmät asiat muistiin.

Moikka uusi ensimmäisen vuoden opiskelija eli fuksi, tai mäyrä, kuten meillä sanotaan! Tästä osiosta löydät kaikki tärkeät ja vähemmän tärkeät perusasiat, jotka sinun olisi hyvä tietää opiskeluita aloittaessasi. Uutta informaatiota tulee varmasti paljon ja kaikkea ei todella tarvitse oppia edes ensimmäisten opiskelijaviikkojen aikana. Tueksesi saat huikeat tuutorit, joiden tehtävänä on ohjata ja antaa neuvoja ja vastauksia pienimpiinkin kysymyksiin. Päivitämme myös sosiaalista mediaa aktiivisesti, joten sitä kautta saat selville myös ajankohtaisimmat tapahtumat. Ota siis haltuun mäyrän muistilista ja fuksin follauslista, joiden avulla pääset hyvään vauhtiin opiskelijaelämän aloittamisessa.

Miksi Joensuu?

Joensuu, tuttavallisemmin Susiraja, jos jokin on kompakti kaupunki! Yliopisto sijaitsee aivan keskustan kupeessa ja ruutukaavan ansiosta liikkuminen sujuu kätevimmin kävellen tai pyörällä, eikä eksymisestäkään ole pelkoa. Kauppakadulta löytyy kattavasti kaikki palvelut ja etenkin kesällä kaupunki herää henkiin aivan uudella tavalla, kun jokirannan ravintolat ja terassit avaavat ovensa. Vapaa-aikaa saa myös kulutettua kaupunginteatterissa ja elokuvissa tai liigakoriksen ja mestiksen jääkiekkopeleissä. Aitoa Pohjois-Karjalaista urheiluviihdettä tarjoaa myös Superpesis ja oma ylpeytemme Joensuun Maila. Lisäksi kattavat ulkoilu- ja urheilumahdollisuudet löytyvät aivan kivenheiton päästä ja laskettelemaankin Kolin rinteisiin pääsee helposti keskustasta lähtevällä bussilla. Olit sitten bileiden keskipiste, kulttuuriharrastaja tai kovan luokan (penkki)urheilija – Joensuussa on jokaiselle jotakin!

Mäyrän muistilista

1. Vastaanota opiskelupaikka osoitteessa www.opintopolku.fi.

2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi opiskelijaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu https://kamu.uef.fi/student-book/uuden-perustutkinto-opiskelijan-ilmoittautuminen/.

3. Liity Optimi ry:n jäseneksi täällä https://www.optimiry.fi/liity-jaseneksi/.  Kun olet liittynyt Optimin jäseneksi, liityt samalla automaattisesti myös Suomen Ekonomien jäseneksi ja saat käyttöösi Ekonomien kattavat palvelut ja edut.

4. Hae asuntoa. Alkuun pääset täällä https://joensuunelli.fi/.

5. Hae opintotukea ja asumistukea. Hakemuksen voi laittaa helposti Kelan sähköisen asiointipalvelun kautta https://www.kela.fi/asiointi.

6. Tilaa opiskelijakortti. Saat sen helposti esimerkiksi puhelimeesi Frank-appin kautta. Näin kortti ja kattavat opiskelijaedut kulkevat mukanasi sähköisesti.

7. Saavu Joensuuhun avoimin mielin ja hyvällä fiiliksellä. Älä stressaa tai jännitä, edessäsi on takuuvarmasti unohtumaton mäyräsyksy ja opiskeluvuodet!