OPTIMI RY

Joensuun yliopistossa aloitettiin kauppatieteellinen koulutus syksyllä 2001. Tällöin sisään otettiin ensimmäiset 50 pääaineopiskelijaa. Aiemmin Joensuun yliopistossa oli ollut mahdollista suorittaa yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto pääaineena yrityksen taloustiede tai kansantaloustiede, jossa jälkimmäisestä on annettu opetusta jo 1970-luvulta lähtien. Kauppatieteellisen koulutuksen saaminen yliopistoomme loi innokkaan ja odottavan vastaanoton maakunnassa, sillä Pohjois-Karjalassa oli liike-elämän puolelta jo pitkään toivottu liiketaloudellisen opetuksen ja osaamisen vahvistamista. 01.01.2010 lähtien Joensuun ja Kuopion yliopiston yhdistyttyä Optimi on toiminut osana Itä-Suomen yliopistoa.

Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen kauppatieteiden opiskelijat, Optimi ry perustettiin 21.03.2002 kello 19.30 Joensuun yliopiston Metria-rakennuksella salissa M1. Aikaisemmin tunnetut nimet ovat olleet 2002–2009 Joensuun yliopiston kauppatieteiden opiskelijain yhdistys Optimi ry sekä 2009–2020 Itä-Suomen yliopiston Joensuun yksikön kauppatieteiden opiskelijain ainejärjestö, Optimi ry. Nykyään yhdistyksen nimenä on Itä-Suomen yliopiston kampuksen kauppatieteiden opiskelijat, Optimi ry. Kavereiden kesken kuitenkin Optimi. Tuon illan jälkeen melko pieni, mutta innokas joukkio lähti antaumuksella vastaamaan kauppatieteen opiskelijoiden eduista sekä luomaan jäsenilleen edellytykset menestyksekkäälle opiskeluajalle.

Yhdistyksen nimestä pidettiin kilpailu. Ehdotuksia tuli runsaasti ja Optimin nimi kamppaili muun muassa Kultapossukerho ry:tä ja Transaktio ry:tä vastaan. Äänestyksen voitti lopulta melko yksimielisellä tuloksella Sasu Tuomisen ehdotus, Optimi ry. Nimi valittiin edustamaan yhdistyksen velvollisuutta pyrkiä kaikessa toiminnassaan ihannetilaan eli optimiin. Optimin logon on suunnitellut joensuulainen graafinen suunnittelija Otso Pennala. Logosta voidaan tunnistaa perinteinen kaupan symboli, Merkuriuksen sauva. Taustan Karjalan vaakunalta symboloi maakuntamme hyvää vastaanottoa sekä korvaamatonta aineellista ja henkistä tukea, jota olemme saaneet alueen toimijoilta.

“Opiskeluaika on elämän parasta aikaa.” 

OPTIMI TÄNÄÄN

21-vuotias Optimi on tällä hetkellä noin 700 jäsenen kasvava ja aktiivinen ainejärjestö. Optimi on laajentanut toimintaansa määrätietoisesti viimeisten vuosien aikana kaikilla toimintasektoreillaan. Hyvät ja toimivat suhteet niin yliopistoon kuin alueen liike-elämään ja muihin yhdistyksiin sekä kansallisen tason kontaktit ovat meille ensiarvoisen tärkeitä ja näiden asioiden synnyttämiseksi ja kehittämiseksi on tehty huomattavasti työtä.