Tiimihaku 2021

Täältä löydät Optimin tiimien esittelyt, sekä voit lähettää hakemuksen sinua kiinnostavaan tiimiin/tiimeihin. Mikäli hakulomakkeiden kanssa ilmenee ongelmia, ole suoraan yhteydessä kyseisen tiimin vastaavaan. Tiimihaku on auki sunnuntaihin 13.12.2020 saakka!

Liikunta- & kulttuuritiimiin haku (1-2 henkilöä):

Tämä on uusi hallituspesti Optimilla, koska koko Optimin historian aikana ei ole ollut vielä kertaakaan kulttuurivastaava olevaa henkilöä hallituksessa, joten meidän tiimin työn kuvaus ei ole täysin kiveen hakattu. Päästään luomaan hommaa omannäköiseksi, joten myöskään aikaisemmin tällä saralla ei ole ollut omaa tiimiäkään. Näkisin sopivan määrän tiimiin olevan juuri se 1-2 henkilöä.

Liikunta ja kulttuuritiimissä pääset mahdollistamaan erilaisia liikunnallisia ja kulttuurillisia tapahtumia ja kokeiluja optimilaisille. Henkilönä toivoisin sinulta kiinnostusta liikuntaa ja kulttuuria kohtaa. Sinun ei tarvitse olla hommaan, mikään huippu-urheilija tai ääri kulttuuri hifistelijä, sillä en itsekkään ole. Aito kiinnostus asioita kohtaan riittää, joten tule mukaan luomaan ja oppimaan uutta.

Laita ihmeessä hakemusta tulemaan, jos on vähäisintäkään kiinnostusta.

Henri Hämäläinen
Liikunta-ja kulttuurivastaava 2021
p. 050 4955130

Hakulomake: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdHaWTeUlu7ewGG_YkjxRMORtYqN6JJTV72pyEvefQOLB9PaA/viewform?usp=pp_url

NESU-tiimi (5-6 henkilöä)

NESU-tiimissä pääset tuomaan oman kädenjälkesi esille Optimin sitsien järjestämisessä ja suunnittelussa. Vuoden aikana saat paljon kokemusta niin sitsien, kuin joidenkin muiden tapahtumien järjestämisestä ja myöskin tiimin jäsenenä toimimisesta. Tapahtumien järjestämisen lisäksi NESU-tiimiläisenä saat etuoikeuden muiden kaupunkien NESU-tapahtumiin osallistumiselle. Tiimiläisenä saat siis parhaat mahdolliset lähtökohdat NESUun ja NESU-yhteisöön tutustumiselle. NESU-tiimissä työskentely on hauskaa ja palkitsevaa puuhaa, eikä se myöskään vie liikaa aikaa opiskeluilta tai muulta elämältä.

NESU-tiimiin hakemiseen ei vaadita aikaisempaa kokemusta tapahtumien järjestämisestä tai muita erikoistaitoja, vaan reippaalla ja innokkaalla asenteella pärjää hyvin. Kiinnostus muiden kaupunkien NESU-tapahtumiin lähtemiselle on myös toivottava ominaisuus tiimiläiseltä. Sitsien järjestäminen on ennen kaikkea joukkuelaji, joten kyky puhaltaa muun tiimin kanssa yhteen hiileen on ehkäpä tiimiläisen tärkein ominaisuus.

Vastaa hakemuksessasi ainakin seuraaviin kysymyksiin:

  1. Miksi haet juuri NESU-tiimiin?
  2. Minkälaisena tiimipelaajana pidät itseäsi?

Jos vuosi ihmisen parasta aikaa kiinnostaa, niin ei muuta kuin hakemusta tulemaan!

Mikäli koet tarvetta lisäinformaatiolle NESU:n toiminnasta, tiimiläisen tehtävistä tai vaikka toteemieläimen valitsemisprosessista, laita viestiä WhatsAppilla numeroon: 045 134 6337, taikka sähköpostilla: helminenmiro@gmail.com.

Miro Helminen
NESU-vastaava 2021

Hakulomake:
https://docs.google.com/forms/d/140-B583010aoUGSejsJwr1nkFfH5jqu27XMVFV3GU04/

KV+Sihteeri -tiimi (1-2 henkilöä)

KV+sihteeri -tiimissä pääset mukaan kehittämään ja ideoimaan Optimin kansainvälistä toimintaa ja vaikuttamaan sihteerin kanssa vaihtelevissa tehtävissä.

Järjestämme kaksi kertaa vuodessa kv-tapahtuman sekä syksylle sijoittuvan excursion (toivon mukaan ulkomaille, mutta toki maailman tilanne huomioiden ja kaikkien turvallisuus edellä, sitten vaikka Suomenkin sisälle). Sen ansiosta kerrytät arvokasta kokemusta kansainvälisyydestä, joka on korvaamatonta työelämässä maailman globalisoituessa. Tiimityöskentelyyn kuuluu myös avustusta sihteerin tehtävissä. Pääset muun muassa kehittämää ja päivittämään Optimin nettisivuja sekä auttamaan erilaisissa juoksevissa tehtävissä, jotka takaavat monipuolista kokemusta erilaisista toimista. 

Sovit tiimiin hienosti, jos olet positiivinen ja innostut uusista kulttuureista, olet organisointikykyinen ja haluat oppia lisää monipuolisesta projektityöskentelystä.   

Hakemuksessai toivoisin sinun vastaavan ainakin seuraaviin kysymyksiin: Mitkä asiat saavat sinut innostumaan? Minne haluaisit toteuttaa excursion ja miksi? Millaisen kv-tapahtuman haluaisit järjestää?

Jos tulee mitään kysyttävää tai kaipailet lisäinfoa niin sitähän saa! Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä, 

Vuoden 2021 kv-vastaava&sihteeri Juulia Korhonen, puh. 040 0858164 
(vuoden 2020 kv-vastaava&sihteeri Veera Pöllänen, puh. 040 5380871) 

Hakulomake: https://forms.gle/fi1y2gmQNdcxTwJJ8

Talousapulainen (1 henkilö)

Haluatko olla Optimin ensimmäinen talousvastaavatiimiläinen koskaan? Nyt on siihen mahdollisuus. Jäsenmäärämme kasvaessa myös taloushallinnolliset tehtävät lisääntyvät, ja haluammekin hoitaa nämä hyvin ja huolella. Talousvastaavan tiimiläisenä pääset tutustumaan esimerkiksi budjetointiin ja rahalähteisiimme, sekä ennen kaikkea tärkeisiin työvälineisiin, joista on hyötyä myös tulevaisuudessa. Haen tiimiini yhteistyökykyistä sekä oppimishaluista henkilöä, eikä mitään aiempaa kokemusta vastaavasta tarvitse. Tulemme muokkaamaan ja jakamaan työtehtävät yhdessä kummankin toiveiden mukaan. Taloustiimiläisenä on myös hyvä mahdollisuus ”edetä” hallitukseen, onhan sinulla jo hommat hyvin vuoden jälkeen hallussa.

Laita hakemusta tulemaan mikäli toiminta ainejärjestömme tiimiläisenä sekä uuden oppiminen kiinnostaa! Otathan minuun yhteyttä mikäli herää mitään kysyttävää pestiin liittyen esim. Whatsapissa (0404152945).

Lumi-Tuuli Lehtosaari
Talousvastaava 2021

Kysymykset:
1. Onko sinulla kokemusta tiimityöskentelystä? Mitä toivot tiimityöskentelyltä?
2. Mitä oletat talousvastaavan tiimiläisen pestin sisältävän?

Hakulomake: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScs50L7dOf1sbhohlEohPeVK6_wuDYvltEsBew1NWqEfyC5mQ/viewform

Viestintätiimi (2 henkilöä)

Viestintätiimiin haetaan kahta jäsentä luomaan monipuolista sisältöä Optimin viestintäkanaviin. Tässä pestissä saat käyttää paljon luovuutta sekä kehittää taitojasi valokuvauksen, kuvanmuokkausen ja graafisen suunnittelun parissa. Aiempi kokemus edellä mainituista taidoista on hyödyksi mutta se ei ole kuitenkaan pakollista. Kaikista tärkeintä on halu oppia ja olla aktiivinen sekä into ja kiinnostus kehittää Optimin viestintää eri kanavissa. Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai haluat tietää lisää viestintätiimin tehtävistä, niin laita rohkeasti viestiä Annille 0440460500.


Kysymykset:
1.Miten itse kehittäisit Optimin viestintää? 
2.Onko sinulla aiempaa kokemusta valokuvauksesta, kuvanmuokkauksesta tai sisällöntuottamisesta? Jos on, niin minkälaista?

Anni Kulju
Viestintävastaava 2021

Hakulomake: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyn0NO5uWyteNegimmXPd-eltkH__Mcrwwg12kor-XXnTh0w/viewform?usp=sf_link

Yrityssuhdetiimi (2 henkilöä)


Yrityssuhdetiimissä pääset rakentamaan optimilaisten ja yhteistyökumppaneiden välille molempia osapuolia hyödyntävää yhteistyötä. Tehtävämme on ylläpitää nykyisiä yrityssuhteitamme ja kehittää niitä laadukkaampaan suuntaan, muun muassa järjestämällä entistä parempia tapahtumia ja tekemällä tiivistä yhteistyötä yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Tiimissä pääset suunnittelemaan erilaisia mielenkiintoisia projekteja ja tapahtumia yhdessä muun tiimin ja yhteistyöyritysten kanssa. Esimerkiksi Susirajaforum, erilaiset Case-illat ja excursiot ovat yrityssuhdetiimin vastuulla. Unohtamatta mahdollisia uusia yhteistyömuotoja, joita voit ideoida vapaasti. Yksi tiimin tehtävistä on tulevana vuotena kehittää Optimi Clubin etuja ja niiden näkyvyyttä. Yrityssuhdetiimissä pääset myös luomaan tärkeitä henkilökohtaisia suhteita yrityksiin ja eri toimijoihin ja saat hyvää oppia tulevaisuuden työelämään.
Haethan tiimiimme, jos sinulta löytyy hyvää asennetta tärkeiden yhteistyösuhteidemme ylläpitoon ja uusia ideoita niiden kehittämiseen. Hyvät vuorovaikutustaidot ja yhteistyötaidot ovat tarpeen niin yritysten edustajien kuin myös tiimin kanssa toimiessa. Toivomme saavamme tiimiimme motivoituneita ja aidosti Optimin yrityssuhteista kiinnostuneita hakijoita.

Voit vastata näihin kysymyksiin hakemuksessasi:

  1. Kerro itsestäsi lyhyesti
  2. Miksi juuri sinut tulisi valita tiimiimme?
  3. Mitä yhteistyökumppaneita Optimilla on, minkä niistä kanssa haluaisit järjestää tapahtuman ja millainen se olisi?

Lisää informaatiota saat halutessasi kysymällä joko sähköpostitse, suoraan WhatsApp-viestillä tai soittamalla.

Yrityssuhdevastaavat
Julianna Jalovaara
0505540299

Pekka Ruokolainen
0442767832
yrityssyhde@optimiry.fi

Hakulomake: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeG6UIOv5k8A8lLDumANK8sHVvcVbXp3G6xMvGE5VTCsGRf7A/viewform?usp=sf_link

Juhlatiimi (4 henkilöä)

Oletko luova, järjestelmällinen tai heittäytymiskykyinen? Omaatko ensiluokkaiset ryhmätyötaidot? Onko sinulla kokemusta tapahtumien järjestämisestä? Haluatko päästä jättämään kädenjälkesi Optimin vuoden arvokkaimpaan juhlaan? Mikäli vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, saatat olla täydellinen henkilö Optimin juhlatiimiin!


Juhlatiimissä pääset suunnittelemaan sekä järjestämään Optimin vuoden suurinta ja näyttävintä tapahtumaa, ainejärjestömme syntymäpäiviä eli vuosijuhlia. Ensi kevään vuosijuhlilla juhlistamme rakkaan ainejärjestömme yhdeksäntoistavuotista taivalta loisteliaan iltapukujuhlan, tanssin sekä kolmen ruokalajin illallisen merkeissä. Vuosijuhlien lisäksi juhlatiimin vastuisiin kuuluu perinteinen syyscocktail, jonne optimilaiset, alumnit sekä laitoksen henkilökunta kokoontuvat syksyisin nauttimaan hyvästä ruuasta, musiikista ja cocktaileista. 


Juhlatiimissä pääset käyttämään luovuuttasi, toteuttamaan villeimmätkin ideasi ja jättämään kädenjälkesi Optimin arvokkaimpaan juhlaan, joten hae rohkeasti mukaan! Tehtävän kannalta hyödyllisiä ominaisuuksia ovat muun muassa ryhmätyö- ja organisointitaidot sekä kokemus tapahtumien järjestämisestä, mutta mikään näistä ei ole pakollista, vaan tärkeämpää ovat into ja motivaatio toimintaa kohtaan. Mikäli sinulla on kysyttävää juhlatiimin toiminnasta tai kaipaat lisää infoa, laita viestiä tai slaidaa juhlavastaava Siinan dm:ään numeroon 0505597270, säpoon 

siina.surakka@gmail.com tai instagramiin @siinasurakka .
Pari (3) kysymystä hakemuksen kirjoittamista helpottamaan:

  1. Miksi haet juuri juhlatiimiin?
  2. Miksi olisit hyvä juhlatiimiläinen?
  3. Millainen tiimipelaaja olet?

Hakulomake: https://forms.gle/VHcWFn93EHvQYfxN9 

Tapahtumatiimi (5 henkilöä)

Odotatko jo innolla ensi vuoden tapahtumia? Haluaisitko olla mukana järjestämässä vuoden 2021 parhaita bileitä ja tapahtumia. Jos vastasit näihin kahteen edellä mainittuun kysymykseen kyllä sinun kannattaa hakea tapahtumatiimiin. Tapahtumatiimissä pääset suunnittelemaan ja järjestämään erilaisia Optimin tapahtumia kuten Megabileet, haalaribileet ja voit myös vaikuttaa uusien tapahtumien syntyyn.

Tapahtumatiimissä pääset tutustumaan myös muiden ainejärjestöjen opiskelijoihin sillä tiimi järjestää tapahtumia myös yhteistyössä muiden ainejärjestöjen kanssa. Pääset myös järjestämään tapahtumia yhteistyössä ainejärjestömme yhteistyökumppanien kanssa ja testaamaan luovuuttasi tapahtumien markkinoinnissa. Haen tapahtumatiimiin Optimilaisia, joilla on luovuutta tapahtumien järjestämiseen ja jotka osaavat nauttia tapahtumien järjestämisestä sekä juhlimisesta.

Hakemuksessa voit mainita seuraavat asiat
1. Kerro itsestäsi
2. Miksi sinä olisit hyvä osa tapahtumatiimiä?
3. Millainen olisi sinun unelmiesi tapahtuma ja miten järjestäisit sen?

Mikäli kiinnostuit laita rohkeasti hakemusta tulemaan. Hakemus on vapaamuotoinen ja tee siitä
omannäköinen. Yhdessä voimme järjestää ensi vuodelle huikean tapahtumakattauksen, jonka
suunnittelussa mukana oloa et halua missata. Mikäli tulee kysyttävää laita viestiä niin kerron lisää.

tapahtuma@optimiry.fi
Niko Kankkunen
0503812104

Hakulomake: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScH4nQuIxWT05vF3UlcoJwBwvdf8Bu-X1BOvA-T1IvnzZZk3Q/viewform?usp=sf_linkLiitealue

Kopo-tiimi (1 henkilö)

Koulutuspolitiikka on Optimin yksi tärkeimmistä tehtävistä. Kauppatieteiden opiskelijoiden edunvalvonta laitoksen kokouksissa varmistaa sen, että koulutuksemme tulevaisuutta suunniteltaessa otetaan huomioon opiskelijoiden näkökulma. Nyt toista kertaa Optimille haetaan kopo-tiimiä. Onko sinulla näkemystä opintojen hyvistä ja huonoista puolista? Haluatko kehittää yliopiston opintotarjontaa tai vaikka arviointia? Jos mietit yhdessäkään kohdassa, että KYLLÄ, pistä hakemusta vetämään! 

Edellytyksenä on, että olet johtamisen ja markkinoinnin pääaineopiskelija. Mikäli sinua kiinnostaa koulutuksemme tulevaisuus ja haluat vaikuttaa siihen konkreettisella tavalla, hae tiimiin! Tiimiläisiä valitaan yksi. Tiimiläisen vastuisiin kuuluu KylliKalle -kahvien järjestämiseen osallistuminen sekä opintojen kehityskohteiden, erityisesti oman pääaineen, tuominen Optimin kopon tietoisuuteen.

Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää tiimiläisen pestiin liittyen, olethan rohkeasti yhteydessä!

Kalle Järvinen  
p. 0451125351
kalja@student.uef.fi

Hakulomake: https://forms.gle/rxLmaQZVgRyxLj838

Lehtitiimi (3 henkilöä)

Haemme jälleen 3 innokasta henkilöä Osavuosikatsauksen toimitukseen. Tässä tiimissä pääset vaikuttamaan lehden sisältöön ja päästämään luovuutesi valloilleen. Samalla pääset kehittämään kirjoitus- ja valokuvaustaitojasi ja tekemään Osavuosikatsauksesta mieleisesi näköisen. Jos koet olevasi yhtään kiinnostunut, hae rohkeasti mukaan!

1. Minkälaista sisältöä haluat luoda Osariin?
2. Onko mielestäsi Osarissa jotain kehitettävää? Jos on, mitä? 

Polina Korte
Päätoimittaja 2021

Hakulomake: https://forms.gle/weeoBi9iLxw6jrZs6