OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OPTIMI RY
HALLITUSHAKU 2022

Uusi hallitus on valittu Optimi ry:n sääntömääräisessä syyskokouksessa 22.11.2021. Kiitos kaikille hakeneille ja onnittelut valituille!

Kaikki hakemukset lähetetään sähköpostilla osoitteeseen sihteeri@optimiry.fi 08.11.2021 alkaen. Ohjeet alla. Hakuaika päättyy syyskokoukseen 22.11.2021 ja ehdolle voi asettua vielä kokouksenkin aikana. Huomioithan, että 21.11.2021 jälkeen tulleita hakemuksia ei julkaista Optimin nettisivuilla.

Ohjeet hakemukseen

 • Kirjoita hakemus, jossa esittelet itsesi sekä vastaat pestille suunnattuihin hakukysymyksiin
 • Muista liittää hakemukseen kuva itsestäsi

Aikataulu vuoden 2022 hallitushaussa

01.11.2021 – Hakuohjeiden julkaisu

08.11.2021 – Hakemuksia otetaan vastaan

15.11.2021 – Hakemukset julkaistaan Optimin nettisivuilla lähetysjärjestyksessä

22.11.2021 – Uuden hallituksen valinta Optimin syyskokouksessa

Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen kauppatieteiden opiskelijat, Optimi ry perustettiin vuonna 2002. Optimin hallitus edustaa koko ainejärjestön jäsenistöä päätöksenteossa sekä erilaisissa sidosryhmien tilaisuuksissa, kuten muiden ainejärjestöjen vuosijuhlilla. Optimin tarkoituksena on toimia Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen kauppatieteiden opiskelijoiden etu- ja yhteistyöjärjestönä. 

Hallituksen toimintaan kuuluvat viikoittaiset iltakoulut ja hallituksen kokoukset, joissa keskustellaan ja päätetään Optimin toiminnasta ja tapahtumista. Hallituslaiset edustavat Optimia myös omissa tapahtumissa ja erilaisissa tilaisuuksissa, kuten muiden ainejärjestöjen vuosijuhlilla ja muissa yhteistyötapahtumissa. 

Hallituksen tehtävänä on kuunnella jäsenistön toiveita ja tarpeita, sekä kehittää ja viedä Optimin toimintaa eteenpäin. Lisäksi hallitustoimintaan kuuluu myös jo syntyneiden perinteiden säilyttäminen ja vaaliminen toiminnassa. 

Hallituksen toiminnassa tukena toimivat muun muassa edelliset hallitukset, hallitusalumnit ja toiminnantarkastajat. 

Hallituspestit

Alla esittelyt jokaisen pestin osalta. Löydät lisämateriaalia pestiesittelyihin Optimin Instagramin @optimiry kohokohdasta.

Puheenjohtaja

Hallituksen puheenjohtaja johtaa hallitustyöskentelyä. Puheenjohtaja valmistelee hallituksen kokoukset huolellisesti ja vastaa siitä, että hallituksen jäsenillä on hyvissä ajoin ennen kokousta tieto käsiteltävistä asioista. Puheenjohtajan rooliin kuuluu muun muassa yleiskokousten järjestäminen, edustaminen Suomen Ekonomien tapahtumissa/kokouksissa ja edustaminen ISYY:n tapahtumissa/kokouksissa. Puheenjohtaja toimii myös linkkinä erilaisten sidosryhmien ja hallituksen välillä.

Puheenjohtaja auttaa muita hallituslaisia heidän osa-alueillaan, kun apua tarvitaan. Yhdessä talousvastaavan kanssa puheenjohtaja on vastuussa yhdistyksen taloudenhoidosta ja sen jatkuvuudesta. Puheenjohtajan tulee hallita Optimi ry:n säännöt sekä yhdistyslaki. Yleisesti ottaen puheenjohtaja pyrkii pitämään langat käsissään, jotta Optimi pystyy tarjoamaan mahdollisimman laadukasta toimintaa jäsenistölleen.

Jos haluat kysellä lisää puheenjohtajan tehtävistä tai muusta hallitustyöskentelystä, otathan rohkeasti yhteyttä istuvaan puheenjohtajaan Henri Rautioon, puh. 0400877970.

s-posti: pj@optimiry.fi

1. Miksi juuri sinä olisit paras vaihtoehto Optimin puheenjohtajaksi vuodelle 2022?

2. Miten Optimin toimintaa tulisi kehittää vuonna 2022? Miten näet Optimin tulevaisuuden pidemmällä aikahorisontilla (esim. 10 vuotta)?

3. Millaista on onnistunut hallitustyöskentely?

Vuoden 2021 puheenjohtaja Henri Raution puhe Optimin vuosijuhlilla

Varapuheenjohtaja/Kopo 

Varapuheenjohtajana tärkein vastuusi on olla puheenjohtajan tukena ja tarvittaessa ottaa vastuu puheenjohtajan tehtävistä, mikäli sille on tarvetta. Muun muassa puheenjohtajan ollessa estynyt, pitää varapuheenjohtaja hallituksen kokoukset. 

Koulutuspolitiikkaan kuuluu erinäisiin laitoksen järjestämiin kokouksiin osallistuminen ja siellä opiskelijanäkökulman esiintuonti sekä päätettäviin asioihin vaikuttaminen. Tärkeää on myös tiedottaa opiskelijoitamme keskeisistä opiskeluun liittyvistä muutoksista ja toisinaan auttaa myös opiskelijoiden yksittäisten tapausten edunvalvonnassa laitoksen suuntaan. Koulutuspolitiikkaa tuodaan myös konkreettisella tavalla lähelle jäsenistöä kopokyllikahvien järjestämisen muodossa. Sosiaalipolitiikka on myös vpj:n/kopon vastuulla ja siihen kuuluu muun muassa hyvinvointi- ja jäsenkyselyn teettäminen jäsenistölle. 

 1. Miten sinä olisit puheenjohtajan tukena ja onko sinusta ottamaan vastuuta puheenjohtajan tehtävistä, jos tilanne sitä vaatii? 
 2. Mitä koulutuspolitiikka merkitsee sinulle? 
 3. Mikä luonteenpiirteesi tukee eniten menestymistäsi Vpj, Kopon & Sopon tehtävissä? Ja miksi valitsit juuri tämän luonteenpiirteen? 

Kysymyksiä ja mietteitä liittyen pestiin tai mihinkään muuhun asiaan liittyen saa esittää sähköpostitse vpj@oprimiry.fi, Facebookissa tai vaikka viestitse numeroon 0451125351! Huono kysymys on kysymys, jota ei kysytä. Rohkeasti laittamaan siis kysymyksiä. 

Terveisin Vpj, Kopo & Sopo Kalle Järvinen 

Kv-vastaava + sihteeri

Miltä kuulostaisi järjestää optimilaisille ulkomaan excursio? Kv-vastaavan pestissä pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan matkan yhdessä tiimisi kanssa. Matka on järjestetty perinteisesti syyslukukaudella. Entä haluaisitko näyttää vaihto-oppilaille miten optimilaiset juhlivat Ilonassa? Vaeltavat Kolilla? Vai kenties, miten kokkaamme perinteisiä suomalaisia ruokia? Kv-vastaavan asemassa pääset järjestämään kaksi kertaa vuodessa suunnittelemasi tapahtuman, jonka ideana on saada kansainväliset opiskelijamme ihailemaan menoamme oranssien lasien läpi.

Sihteerin vastuualueisiin kuuluu Optimin nettisivujen päivittäminen ja ylläpitäminen, joten WordPressin salat ovat varmasti tuttuja hallitusvuoden jälkeen. Edellistä kokemusta et tarvitse, sillä sinut autetaan alkuun. Haalareiden ja Optimi-tuotteiden tilaukset ja tarpeen tullen kilpailutus ovat sihteerin vastuulla. Hallitus kokoontuu pääsääntöisesti kahden viikon välein hallituksen kokouksen merkeissä. Sihteerin tehtäviin lukeutuu pöytäkirjojen ja esityslistojen laatiminen yhdessä puheenjohtajan kanssa. Erilaisten paperitöiden lisäksi sihteeri huolehtii erinäisistä muista juoksevista työtehtävistä.

Vastaathan hakemuksessasi seuraaviin kysymyksiin:

 1. Hallituksen kantava voima on tiimityöskentely. Miksi tekee sinusta hyvän hallituskaverin?
 2. Minne maahan haluaisit järjestää ulkomaan excursion? Miksi?
 3. Miten toivoisit kehittyväsi hallitusvuoden aikana?

Kv-vastaavan ja sihteerin tehtäviin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä minuun somessa, puhelimitse tai sähköpostilla:

Juulia Korhonen
puh. 0400 858164
sihteeri@optimiry.fi

Talousvastaava

Talousvastaavan tehtävään kuuluu yhdistyksen taloudenhoito, kuukausittainen kirjanpito, budjetointi, laskutus, toiminnan raportointi, tilinpäätös. Talousvastaavan pesti ei ole kaikista näkyvin, mutta vastuuta on senkin edestä. Talousvastaavan täytyy pitää kokonaiskuva yhdistyksen taloudellisesta tilasta mielessä ja ohjata myös muita sektoreita sen mukaan.

Jos taloushallinto ja sen työtehtävät kiinnostavat ja haluat samalla tehdä ja olla ainejärjestön toiminnassa mukana, niin suosittelen erittäin suuresti hakemaan pestiä ja mikäli sinulla on kysyttävää pestistä, niin minulle voi laittaa viestiä: Lumi-Tuuli Lehtosaari, talous@optimiry.fi

Kysymyksiä joihin voit vastata hakemuksessasi:

 1. Kuka olet ja miksi haluat olla Optimin talousvastaava?
 2. Mitä tiedät talousvastaavan tehtävistä?
 3. Miten kehittäisit talousvastaavana Optimin taloushallinnollista puolta?

Yrityssuhdevastaavat (2)

Kiinnostaako sinua toimia paikallisten ja monikansallisten yritysten parissa? Yrityssuhdevastaava pitää suhteita yllä elinkeinoelämään ja näin helpottaa opiskelijoiden tutustumista ja pääsemistä työelämään. Yrityssuhdevastaavana pääset ideoimaan ja järjestämään yrityksiä ja opiskelijoita molemmin puolin hyödyttäviä tapahtumia kuten excursioita, case-iltoja ja Q&A-iltoja. Myös jäsenistön etujen kehittäminen kuuluu yrityssuhdevastaavan tehtäviin.

Yrityssuhdevastaavan vuosi alkaa yhteistyösopimusten uusimisella ja kilpailuttamisella. Vuoden aikana syntyy myös mahdollisesti kokonaan uusia sopimuksia. Keväällä hankitaan vuosijuhlille yhteistyökumppaneita. Perinteisesti keväisin tehdään myös excursio Helsinkiin. Syksyllä järjestetään Susiraja Forum -yrittäjyystapahtuma sekä Mäyräexcursio. Vuoden aikana järjestetään tasaisin väliajoin vaihtuvia tapahtumia yhteistyökumppaneiden kanssa.  

Yrityssuhdevastaavana pääset vapaasti visioimaan ja keksimään uutta. Oma-aloitteisuutta ja mielikuvitusta siis tarvitaan. 

Yrityssuhdevastaavan pesti on sillä tavalla spesiaali, että siinä pääsee toimimaan kahdestaan toisen yrityssuhdevastaavan kanssa. Asioita pääsee suunnittelemaan yhdessä ja delegointi helpottaa pahimmassa kiireessä. Tuki ja turva löytyy aina läheltä. Apuna on myös tiimi.

Vuoden aikana pääset tutustumaan muiden kaupunkien kyltereihin Introjen, Kylteripäivien ja vuosijuhlien merkeissä sekä muissa tapahtumissa.

Yrityssuhdevastaavana olen päässyt kehittämään muun muassa neuvottelu-, esiintymis- ja organisointitaitoja. Olen myös oppinut paljon myyntiesitysten pitämisestä, hallitustyöskentelystä sekä kommunikoinnista niin sähköpostitse kuin kasvotustenkin. Vuoden aikana olen päässyt tutustumaan ja luomaan suhteita mahdollisiin tulevaisuuden työnantajiin sekä työkavereihin. Olen saanut paljon tärkeää oppia tulevaisuuden työelämään!” – Julianna

Olen yrityssuhdevastaavana päässyt neuvottelemaan niin paikallisten kuin myös kansallisten toimijoiden kanssa ja luomaan suhteita tulevaisuuden työelämää varten. Tärkeänä taitona näen tavoitteellisuuden, jotta näissä neuvotteluissa päästään eteenpäin ja yhteistyöstä hyötyvät molemmat osapuolet. Erilaiset kokoustamiskäytännöt tulevat myös hallitustyössä tutuksi.” – Pekka

Lisää infoa saat nykyisiltä yrityssuhdevastaavilta puhelimitse tai somessa 

Pekka Ruokolainen 0442767832
Julianna Jalovaara 0505540299
tai sähköpostitse yrityssuhde@optimiry.fi

 1. Miksi juuri sinusta pitäisi tulla seuraava yrityssuhdevastaava?
 2. Miten kehittäisit Optimin yrityssuhdetoimintaa?
 3. Teet töitä toisen yrityssuhdevastaavan kanssa läheisesti – miten pääset eteenpäin erimielisyyksissä?
Yrityssuhdevastaavat Julianna Jalovaara ja Pekka Ruokolainen juontamassa Susiraja forumilla

Viestintävastaava

Viestintävastaava toteuttaa Optimin ulkoista ja sisäistä viestintää. Tehtäviin kuuluu Optimin sisällön tuottaminen Optimin Instagramiin ja tiktokiin, haalarimerkkien ja Facebook-tapahtumien bannereiden suunnittelua, tiedotuslistan lähetys viikottain, valokuvaamista tapahtumissa ja opiskelijoiden äänen esiintuomista kauppatieteiden laitoksen markkinointityöryhmän kokouksessa. Myös päätoimittaja kuuluu viestintävastaavan alaisuuteen, takoitus on saada Optimin viestinnän ilmeestä yhdenmukaisempi. 

Viestintävastaavana pääset toteuttamaan ja haastamaan itseäsi. Pääset laittamaan luovuutesi valloilleen ja toteuttamaan villeimmätkin visualiset ideasi! Ja mikä parasta hommaa ei tarvitse tehdä yksin, vaan apuna on viestintätiimi. Viestintävastaavana tarvitsetkin yhteistyö- ja organisaatiotaitoja, sillä olet vuorovaikutuksessa jokaiseen hallituslaiseen, sekä Optimin sidosryhmiin. Aikataulujen kanssa voi tulla joskus kiire, jolloin paineensietokyky ja delegointitaidotkin tulevat tarpeeseen.

Jos on yhtään mitään kysyttävää viestintävastaavan tehtävistä tai hallitushausta ota rohkeasti yhteyttä nykyiseen viestintävastaavaan Anniin puh. 0440460500.

Vastaathan hakemuksessasi ainakin seuraaviin kysymyksiin:

1. Kuka olet ja miksi haet viestintävastaavaksi?
2. Mitkä kanavat koet tärkeimpinä Optimin sisäisinä ja ulkoisina viestintäkanavina? 
3. Kuvaile yhteistyö- ja organisointitaitojasi.

Viestintävastaava Anni Kulju työn touhussa Mäyrämökillä

Juhlavastaava

Juhlavastaavan vastuulla ovat Optimin vuoden suurimmat juhlat. Keväisin juhlavastaava järjestää Optimin vuosijuhlat, syksyllä vuorossa ovat syyscocktailit. Lisäksi juhlavastaava avustaa tiimipalkitsijaisten, tiimisitsien ja pikkujoulujen järjestämisessä. Apunaan juhlavastaavalla on juhlatiimi, joka auttaa käytännön asioissa. 

Juhlavastaavana pääset toteuttamaan luovuuttasi ja näet oman kädenjälkesi juhlien muodossa.  Lisäksi pääset harjoittamaan yhteistyö- sekä delegointitaitojasi, kun työskentelet muun hallituksen, eri sidosryhmien ja tiimisi kanssa. Myös aikataulutustaidot ja kyky toimia paineen alla tulevat tarpeeseen sekä kehittyvät vuoden mittaan.

Vastaathan hakemuksessasi seuraaviin kysymyksiin:

1. Miksi haet juuri juhlavastaavaksi?
2. Mitä uutta sinä voisit tarjota juhlavastaavana?
3. Kuvaile itseäsi tiimityöskentelijänä

Jenni Toivonen, puh. 040 760 1930, juhla@optimiry.fi

Upea kattaus Optimin vuosijuhlilla 2021

Liikunta- ja kulttuurivastaava

Liikunta- ja kulttuurivastaavan tärkeimpänä tehtävänä on järjestää optimilaisille erilaisia liikunnallisia kuin kulttuurillisia tapahtumia, joten pääset järjestämään monipuolisesti mitä erilaisempia tapahtumia. Pesti on vielä uusi niin pääset kehittämään pestiä entisestään eteenpäin. Tehtäviisi kuuluu edellä mainitun liikunnallisten ja kulttuurillisten tapahtumien järjestämisen lisäksi, pyrkiä lisäämään ainejärjestöjen välistä tapahtumatarjontaa liikunnan ja kulttuurin osalta. Muita tehtäviä on ylläpitää Optimin Sporttimi ryhmää, järjestää Optimin sykettä vakiovuoro sekä mahdollistaa Optimin eri lajien joukkueiden voimassaolo, kuten Optimi Badgersin.

Tulet suoriutumaan hyvin tehtävistäsi, jos omaat organisaatiokykyä, luovuutta ja rohkeutta kokeilla uutta. Täysin yksin sinun ei tarvitse suoriutua tästä kaikesta, koska apunasi toimii liikunta- ja kulttuuritiimi, joka auttaa innovoimaan ja toteuttamaan tapahtumia. Lisäksi osallistut hallituksen jäsenenä Optimin hallituksen kokouksiin ja iltakouluihin, ja näin pääset vaikuttamaan millä tavalla Optimi tulee kehittymään.

Pestissä pääset mahdollisesti kehittämään entisestään uusia tapahtumia Optimilaisille, jotka voivat jäädä Optimin historiaan. Sinun ei tarvitse olla huippu-urheilija tai kultivoitunut kulttuurillisesti äärimmilleen. Aidolla halulla liikuntaa ja kulttuuria kohtaan pääset pitkälle pestissä.

Jos sinulla on herännyt kysymyksiä pestiin liittyen, voit ottaa yhteyttä liikunta- ja kulttuurivastaavaan Henri Hämäläiseen Facebookin, sähköpostilla liikunta@optimiry.fi tai puh. 050 4955130 kautta.

Vastaa hakemuksessasi ainakin seuraaviin kysymyksiin:

1. Kuka olet ja miksi haet liikunta- ja kulttuurivastaavaksi?
2. Miten kehittäisit optimin liikuntatarjontaa? Entä kulttuuritarjontaa?
3. Mitkä ovat vahvuutesi kyseiseen tehtävään? Entä mitä puolta kehittäisit itsessäsi eniten, jotta voisit antaa Optimille enemmän?
4. Jos olisit joku urheilija tai kulttuurihenkilö, kuka olisit ja miksi?

Optimin pilkkikisat järjestettiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2021

NESU-vastaava

NESU-vastaavan päätehtävänä on toimia linkkinä Optimin ja Suomen muiden NESU-kaupunkien välillä, sekä innostaa optimilaisia mukaan nauttimaan NESU:n toiminnasta. Näkyvin osa tehtävää ovat Optimin sitsien järjestäminen sekä NESU-Optimin edustaminen NPV:n (NESU-puheenjohtajien verkosto) kokouksissa ja muiden kaupunkien tapahtumissa. Tätä kaikkea NESU-vastaavan ei todellakaan tarvitse hoitaa yksin: tehtävissä auttaa kuusihenkinen tiimi, ja apua saa matalalla kynnyksellä myös entisiltä NESU-vastaavilta sekä muiden kaupunkien toimijoilta.

NESU-vastaavan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat muun muassa luovuus, sosiaalisuus, tiimityötaidot sekä paineensieto- ja heittäytymiskyky. Sitsien ja muiden tapahtumien suunnittelussa pääsee monipuolisesti toteuttamaan itseään ja ideoitaan sekä jättämään oman kädenjälkensä NESU-Optimin toimintaan vuoden aikana. Kuusihenkistä tiimiä ohjeistaessa sekä NPV:n ja muun Optimin hallituksen kanssa toimiessa hyvät yhteistyö- ja johtamistaidot ovat avainasemassa. Kuitenkin kaikista tärkeintä tehtävässä onnistumisessa ovat positiivinen asenne sekä aito innokkuus NESU:a kohtaan, vaikka aiempaa kokemusta sen toiminnasta ei olisikaan.

Vuoden aikana NESU-vastaava pääsee esimerkiksi järjestämään tapahtumia, tekemään yhteistyötä Suomen NESU-järjestöjen kanssa, edustamaan NESU-Optimia muissa kaupungeissa sekä tutustumaan kyltereihin ympäri Suomen niin sitseillä, mökkireissuilla, vuosijuhlilla, Introilla kuin NESU conferenceissakin. NESU-vastaavan rooli on ainutlaatuinen mahdollisuus rakentaa Suomen ja Pohjoismaiden laajuisia verkostoja ja ystävyyssuhteita, sekä olla avainroolissa NESU-Optimin toiminnan kehittämisessä.

Vastaa hakemuksessasi ainakin seuraaviin kysymyksiin:

 1. Miksi haet NESU-vastaavaksi?
 2. Mitkä olisivat vahvuuksiasi NESU-vastaavana?
 3. Miten kehittäisit NESU-Optimin toimintaa vuonna 2022?
Syksyn 2021 perinteiset mäyräsitsit

Projektivastaava

Projektivastaava toimii hallitusvuoden aikana kauppatieteiden laitoksen ja yhteistyökumppaneiden lisäksi miltei jokaisen hallituslaisen kanssa yhteistyössä oman vastuualueen tehtävien suunnittelussa sekä toteutuksessa. Nimensä mukaisesti pesti koostuu pääosin kahdesta suuremmasta projektista, silliaamiaisesta keväällä ja mäyräviikoista syksyllä. Lisäksi tehtävään kuuluu osa vappuviikon tapahtumista ja lipunmyyntiä sekä kyytien järjestämistä muiden paikkakuntien tapahtumiin, kuten approille yms. 

Organisointi- ja yhteistyötaidot ovat tärkeitä pestissä onnistuaksesi. Tulet toimimaan mm. tapahtumatiimin kanssa sillistä ja vappuviikkoja järjestäessä, sekä pääset rekrytoimaan tuutorit yhdessä puheenjohtajan kanssa ja ohjaamaan heitä mäyräviikkojen toteuttamisessa. Lisäksi jokaiseen hallituspestiin kuuluu osallistuminen kokouksiin ja iltakouluihin, joissa päätetään Optimin toimintaan liittyvistä asioista yhdessä. Pääset siis harjaannuttamaan kommunikointi- ja delegointitaitojasi useaan otteeseen vuoden aikana. 

Pesti on vaativa, mutta sitäkin palkitsevampi. Itsevarmuus ja rohkeus tarttua uusiin haasteisiin kasvaa vuoden mittaan ja onnistuneiden, itse toteutettujen tapahtumien järjestäminen kannustaa sinua hyppäämään aina seuraavan projektin kimppuun. 

Vastaa hakemuksessasi ainakin seuraaviin kysymyksiin: 

 1. Kuka olet ja miksi haet projektivastaavaksi? 
 2. Miten kuvaisit omia organisointi- ja yhteistyötaitojasi? 
 3. Miten kehittäisit mäyräviikkoja? 
 4. Kuinka paljon omaa aikaasi olet valmis käyttämään hallitustyöhön?
Projektivastaava tehtäviin kuuluu muun muassa perinteisen Silliksen suunnittelu ja toteutus

Tapahtumavastaava

Tapahtumavastaavan tehtäviin kuuluu Optimin suurimpien poikkitieteellisten baaribileiden järjestäminen, sekä Vappuviikko yhdessä muun hallituksen kanssa. Suurimpiin tapahtumavastaavan vastuulla oleviin tapahtumiin kuuluu mm. Joensuun poikkitieteelliset Haalaribileet, Starttiappro, sekä Vappubileet.

Tapahtumavastaavan pestiin kuuluu tapahtumien ideointi, markkinointi, lipunmyynti, sekä Optimin sisäisissä tapahtumissa konkreettinen järjestely, kuten tilanvaraus, koristelu ja tarjoilu. Yksin tätä kaikkea ei kuitenkaan tarvitse tehdä, sillä tapahtumissa apuna toimii tapahtumatiimi, ja tarvittaessa koko muu hallitus on auttaa käytännön järjestelyissä.

Tässä pestissä pääset konkreettisesti toteuttamaan itseäsi, ja opit samalla tulevaisuuden kannalta tärkeitä taitoja markkinoinnista sekä suurien kokonaisuuksien hallinnasta. Tapahtumavastaavalta tarvitaan ennakkoluulotonta ideointia, luovuutta, johtamis- ja delegointitaitoja, sekä ennen kaikkea heittäytymistä! Lähtökohta on aina se, että kun tapahtumavastaava järjestää bileet, ne ovat kaupungin parhaat bileet!

Vastaathan hakemuksessasi ainakin seuraaviin kysymyksiin:

1. Kuka olet ja miksi haet tapahtumavastaavaksi?
2. Mistä osista koostuu mielestäsi onnistunut tapahtuma? Miten sinä aiot pitää huolen näistä eri osa-alueista?
3. Miten sinä kehittäisit Optimin järjestämiä tapahtumia?
4. Mikä olisi unelmiesi teema haalaribileille?