Tiimit

Optimin alaisuudessa toimii 10 tiimiä, jotka kokoontuvat aina tarpeen mukaan. Tiimiläisyys on mukavaa vapaa-ajan toimintaa, joka tuo sinulle uusien ystävien lisäksi myös käytännön etuja: tiimiläinen on arvokas optimilainen ja kohtelu on sen mukaista. Alla löydät lyhyen kuvauksen kustakin tiimistä sekä esittelyn, keistä se koostuu.

Yrityssuhdetiimi

Yrityssuhdetiimi toimii yrityssuhdevastaavien johdolla linkkinä Optimin ja yritysten välillä. Tavoitteena on rakentaa molempia osapuolia hyödyntävää yhteistyötä. Tätä yhteistyötä tehdään sekä jo valmiiden yhteistyökumppaneiden että uusien organisaatioiden kanssa. Yrityssuhdetiimin tehtävä on mahdollistaa uusien suhteiden syntyminen.

Yrityssuhdetiimissä suunnitellaan erilaisia projekteja käytännönläheisesti sekä monipuolisesti. Tiimin tehtävä on mahdollistaa Optimilaisille väyliä eri organisaatioihin, sekä tuoda Optimilaisten osaaminen sen yhteistyökumppaneiden käyttöön. Tiimiläiset tutustuvat yritysten edustajiin ja luovat tärkeitä henkilökohtaisia suhteita eri toimijoihin.

Tiimin toimikausi kestää vuoden, ja sen näkyvimpiä vastuualueita on muun muassa Susirajaforumin järjestäminen. Jatkuva yhteistyö ja sen kehittäminen eri organisaatioiden kanssa tulee kuitenkin olemaan tärkein osa yrityssuhdetiimin vuotta.

Lisätietoja ja vastauksia kysymyksiin saa sähköpostilla osoitteesta yrityssuhde@optimiry.fi tai yrityssuhdevastaavilta Juliannalta ja Pekalta.

Jäsenet:

Julianna Jalovaara (yrityssuhdevastaava), Pekka Ruokolainen (yrityssuhdevastaava), Akseli Kuosmanen ja Saara Udd

Tapahtumatiimi

Tapahtumatiimi toimii tapahtumavastaavan rinnalla suunnitellen ja toteuttaen Optimin erilaisia tapahtumia, kuten Joensuun Haalaribileet, Joensuu Beer Pong Tournamentin, vuosijuhlien jälkeisen silliksen ja vappuviikon ohjelman. Tehtävään sitoudutaan vuodeksi.

Tapahtumatiimiläisenä saa uusia hienoja kokemuksia ja uusia kavereita. Tiimi tarjoaa erinomaisia verkostautumismahdollisuuksia, sillä osa tapahtumista järjestetään yhteistyössä toisten ainejärjestöjen kanssa, ja lisäksi toimitaan paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Tiimissä opitaan hahmottamaan ja hallitsemaan laajoja kokonaisuuksia sekä ideoimaan ja järjestämään paljon erilaisia tapahtumia. Tapahtumatiimi on loistava tapa päästä mukaan Optimin toimintaa,n ja lisäksi tiimi toimii hyvänä ponnahduslautana hallitustyöskentelyyn. 

Lisätietoja ja vastauksia kysymyksiin saa sähköpostilla osoitteesta tapahtuma@optimiry.fi tai

Jäsenet:

Niko Kankkunen (tapahtumavastaava), Iina Lahti, Julia Eerikkilä, Aaro Hosio, Sakari Mikkonen, Jenna Niemi ja Riku Karvinen

Nesu-tiimi

Mikä NESU? 

NESU, eli Nordiska Ekonomie Studerandes Union, tuo kaikki Pohjoismaiden kylterit ja ekonomit yhteen sitsien, konferenssien yms. myötä. NESU siis tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden tutustua kylteriopiskelijoihin kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Puolivuosittain järjestettävät konferenssit eri NESU-kaupungeissa tutustuttavat sinut paikalliseen liike-elämään ja auttavat sinua luomaan tärkeitä verkostoja ympäri Pohjoismaita.

Lisätietoja NESUsta voit tiedustella osoitteesta nesu@optimiry.fi tai suoraan NESU-vastaavalta Mirolta, taikka tiimiläisiltä.

Jäsenet:

Miro Helminen (Nesu-vastaava), Hilla Huttu, Alex Kautto, Niilo Virtanen, Aino Puurunen, Mika Mustikkaniemi ja Sini Ritoranta

Juhlatiimi

Juhlatiimissä suunnitellaan ja järjestetään Optimin vuoden suurinta ja näyttävintä juhlaa. Vuosijuhlilla juhlistamme rakasta ainejärjestöämme sen ansaitsemalla tavalla loisteliaan iltapukujuhlan merkeissä. Tässä tiimissä saa käyttää koko luovan potentiaalinsa ja nähdä konkreettisesti oman kädenjälkensä lopputuloksessa. Tiimin toiminta tapahtuu pääasiallisesti ennen vuosijuhlia, joten myös tiimiläiset pääsevät nauttimaan juhlista muiden vieraiden tavoin. Vuosijuhlien lisäksi juhlatiimi järjestää myös syksyn suuren ja tyylikkään cocktailtilaisuuden.

Lisätietoja ja vastauksia kysymyksiin saa sähköpostilla osoitteesta juhla@optimiry.fi tai juhlavastaavalta Siinalta.

Jäsenet:

Siina Surakka (juhlavastaava), Jenni Toivonen, Aino Laamanen, Erika Kellokoski ja Jenna Niemi

Liikunta- ja kulttuuritiimi

Liikuntatoiminta on tärkeässä roolissa ainejärjestömme vapaa-ajan toiminnassa ja sen kehittämiseen eteenpäin on nyt päätetty tarttua voimakkaasti. Tavoitteenamme on tarjota kaikille Optimilaisille enemmän toimintaa ja tapahtumia liikunnan saralla ja kasvattaa osallistujamääriä vuoroillamme.

Sporttitiimin tarkoituksena on aktivoida ja kehittää Optimin liikuntatoimintaa eteenpäin huomioiden jäsenistöämme paremmin erilaisten liikuntamuotojen avulla. Sporttitiimissä suunnitellaan ja toteutetaan erilaisia liikuntatapahtumia Optimilaisille, sekä poikkitieteellisiä liikuntatapahtumia yli ainejärjestörajojen. Tavoitteenamme on saada kaikki Optimilaiset liikkeelle!

Lisätietoja ja vastauksia kysymyksiin saa sähköpostitse osoitteesta liikunta@optimiry.fi tai liikunta- tai kulttuurivastaava Henriltä.

Jäsenet:

Henri Hämäläinen (Liikunta- ja kulttuurivastaava), Mikko Honkanen, Hilla Huttu ja Julius Gran

Osavuosikatsauksen toimitus

Osavuosikatsauksen toimitus ”lehtitiimi” julkaisee neljä kertaa vuodessa Optimin omaa lehteä Osavuosikatsausta. Päätoimittaja ja tiimiläiset suunnittelevat ja luovat Optimin Osavuosikatsausta. Lehti ilmestyy kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä, joten lehtitiimin toimintakausi on koko vuosi. Vuonna 2021 Osavuosikatsauksen visuaalisen linjan ja laadukkuuden uudistaminen jatkuu.

Lisätietoja tai kysymyksiä vastauksiin saa sähköpostilla osoitteesta osavuosikatsaus@optimiry.fi / tai päätoimittajalta Polinalta.

Jäsenet:

Polina Korte (päätoimittaja), Susa Ajakainen, Kalle Salminen, Anni Mustonen ja Kaisla Tahvanainen

Viestintätiimi

Optimin viestintätiimi on mukana luomassa optimin sisäistä sekä ulkoista viestintää. Teemme paljon töitä Optimin sosiaalisten medioiden ympärillä, sekä luomme graafista sisältöä tapahtumiin. Meitä voit myös nähdä tapahtumissa kuvaamassa, joten tule nykäisemään hihasta, jos haluat kuvaan.Ulkoisen viestinnän lisäksi olemme alkaneet kehittämään uudenlaista sisäisen viestinnän kanavaa, jotta voisimme kehittyä myös sisäisen viestinnän osa-alueella. 

Jos sinulla on jotain kysyttävää laita viestiä viestinta@optimiry.fi tai vaikka suoraan viestintävastaavalle Annille.

Jäsenet:

Anni Kulju (viestintävastaava), Eveliina Sintonen ja Iina Turunen

Kv-sihteeri-tiimi

Järjestämme kaksi kertaa vuodessa kv-tapahtuman sekä syksylle sijoittuvan excursion (toivon mukaan ulkomaille, mutta toki maailman tilanne huomioiden ja kaikkien turvallisuus edellä, sitten vaikka Suomenkin sisälle). Sen ansiosta tiimiläinen kerryttää arvokasta kokemusta kansainvälisyydestä, joka on korvaamatonta työelämässä maailman globalisoituessa. Tiimityöskentelyyn kuuluu myös avustusta sihteerin tehtävissä. Tiimiläinen pääsee muun muassa kehittämää ja päivittämään Optimin nettisivuja sekä auttamaan erilaisissa juoksevissa tehtävissä, jotka takaavat monipuolista kokemusta erilaisista toimista. 

Jäsenet:

Juulia Korhonen (Kv+sihteeri vastaava), Laura Kivi ja Emma Luukkainen

Kopo-tiimi

Kopotiimin ensisijaisena tehtävänä on antaa neuvoja koulutuspoliittisissa asioissa oman pääainesuuntauksensa näkökulmasta. Tiimi tukee ja auttaa kopon tehtävissä ja osallistuu yhdessä kopon kanssa laitoksen järjestämiin kokouksiin.

Jäsenet:

Kalle Järvinen (Kopo) ja Miisa Vanhanen

.

Taloustiimi

Jäsenet:

Lumi-Tuuli Lehtosaari (Talousvastaava) ja Erika Kellokoski