Miksi hakea Joensuuhun?

 • Optimi ry on vuonna 2002 perustettu Itä-Suomen yliopiston Joensuun yksikön kauppatieteiden ainejärjestö. Optimin tehtävänä on huolehtia jäsentensä edunvalvonnasta ja järjestää vapaa-ajan ohjelmaa kaikissa mahdollisissa muodoissa. Erittäin aktiivisena ainejärjestönä järjestämme tapahtumia myös poikkitieteellisesti, joiden avulla pääset nauttimaan Joensuun opiskelijaelämästä myös  muiden tieteenalojen opiskelijoiden kanssa. Järjestämme runsaasti tapahtumia myös yhteistyöyrityksiemme kanssa, jonka avulla pääset kurkistamaan yrityselämään jo opiskeluidesi aikana. Optimi tunnetaankin erittäin hyvästä ja toverillisesta yhteishengestä, jonka avulla opiskeluaikasi tulee olemaan varmasti elämäsi parasta aikaa. Joensuu ja Optimi tarjoavat ihanteellisen ympäristön opiskelun ja nautinnollisen vapaa-ajan yhteensovittamiselle. Tervetuloa!

 • Projektivastaavan tervehdys

  Moikka kaikille! Mun nimi on Henna Harjula, ja toimin Optimi ry:n projektivastaavana. Projektivastaavan toimenkuvaan kuuluu fuksi- ja tutortoiminta, eli oon myös niin sanottu ”fuksivastaava” syksyllä 2019.

  Ihana kuulla, jos olet harkinnut hakevasi opiskelemaan Joensuuhun, meidän oranssiin joukkoon! Mun ja tutoreiden tehtävänä on järjestää teille tuleville fukseille monipuolista toimintaa ja tapahtumaa, perehdyttää teidät yliopisto-opiskelun saloihin sekä tutustuttaa teidät yliopistoon sekä kaupunkiin.

  Joensuu opiskelukaupunkina on viihtyisä ja Optimi ainejärjestönä on tiivis yhteisö, jonka jäseneksi juuri sinä olet erittäin tervetullut. Mikäli sinulla herää kysymyksiä hakemiseen, yliopistoon tai Optimiin liittyen, ota rohkeasti yhteyttä. Tsemppiä pääsykoekevääseen ja toivottavasti me näemme syksyllä!

  Henna Harjula
  Projektivastaava
  projekti@optimiry.fi

 •  

   

   

   

 • JOHTAMINEN JA MARKKINOINTI

  Johtamisessa ja markkinoinnissa opiskellaan luottamuksellisten ulkoisten ja sisäisten asiakas- ja muiden sidosryhmäsuhteiden luomista, johtamista, ja säilyttämistä muuttuvassa kilpailu- ja toimintaympäristössä. Johtamisen ja markkinoinnin opinnot sisältävät keskeisiä aiheita, mm. seuraavia teemoja: esimiestyö, johtajuus ja henkilöstön johtaminen, asiakasajattelu, markkinoinnin suunnittelu, kilpailukyvyn johtaminen, viestintä, yhteistyösuhteet ja luottamus. Johtaminen ja markkinointi käsittää lupausten antamista ja lunastamista perustana asiakkaan kokemaan hyöty eli asiakasarvo, jonka johtamiseen ja tuottamiseen palvelujohtamisen opinnoissa muun muassa perehdytään.Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden opinto-opas

 • 1. Kuka olet, mistä tulet, minkä ikäinen olet, monetta vuotta opiskelet?
  Olen Johannes Lasaroff, 21 vuotias, kotoisin täältä Joensuusta ja opiskelen kauppista nyt toista vuotta.

  2. Miksi valitsit kauppatieteet?
  Lukion jälkeen en vielä tiennyt tarkkaan, mitä haluaisin tulevaisuudelta, mutta liiketoiminta ja erilaiset haasteet ovat minua kuitenkin aina kiinnostaneet. Kauppatieteet oli siksi luonnollinen valinta, sillä ekonomejahan työskentelee yli 4400 eri tehtävänimikkeellä. Olin myös kuullut siskoltani pelkkää hyvää koulusta sekä hienoja tarinoita varsinkin ainejärjestöstämme Optimista.

  3. Miksi valitsit kyseisen pääaineen?
  Huomasin jo pääsykokeisiin lukiessa, että johtaminen ja markkinointi olivat minulle selvästi mielenkiintoisimmat aiheet, siksi johtamisen ja markkinoinnin valinta pääaineeksi oli helppo. Toinen syy johtamisen ja markkinoinnin valintaan, tuli halustani työskennellä tulevaisuudessa mahdollisimman monipuolisissa työtehtävissä, päästen samalla kehittämään itseäni eri osa-alueilla. Pääainevalintani mahdollistaa mielestäni myös tämän. Vaikka opinnot minulla ovatkin vasta puolessa välissä, voin turvallisesti jo nyt sanoa, että valintani onnistui täydellisesti.

  4. Mikä on parasta/mielenkiintoisinta pääaineessasi?
  Varsinkin johtamisen opinnoissa tilanteita tarkastellaan monesta eri näkökulmasta. Yleensä ei ole oikeaa tai väärää tapaa tehdä asioita, vaan toimintamalleista tulee valita juuri ne itselleen sopivimmat. Parasta on siis se, että saan olla oma itseni ja pääsen toteuttamaan itseäni.

  5.Minkälaisiin työtehtäviin haluaisit tämän koulutuksen avulla päästä?
  Joukkueurheilijana tiedän, että oli päämäärä mikä tahansa, siihen on helpompi päästä yhdessä kuin erikseen. Myöskin tavoitteiden saavuttaminen tuntuu tuhat kertaa hienommalta, kun vierellä on ihmisiä joiden kanssa ilon voi jakaa. Tällä hetkellä ainut vaatimukseni tulevaisuuden työtehtävälle onkin juuri päästä työskentelemään toisten ihmisten kanssa. Haluaisin korostaa ja kehittää työorganisaatioiden yhteisöllisyyttä, joten voisin kuvitella itseni ainakin henkilöstöresurssitehtävissä. Aloitan myöhemmin tänä vuonna opiskelemaan sivuaineena Itä-Suomen avoimessa yliopistossa urheilujohtamisen opintokokonaisuutta. Yksi unelmani olisikin pitää rakastamani asia osana elämää vielä oman urheilu-urani päätyttyä. Lisäksi yrittäminen kiinnostaa minua ja mielestäni kauppatieteiden opinnot tukee yrittäjyyttä loistavasti.

 • LASKENTATOIMI JA VEROTUS

  Laskentatoimen tehtävänä on kerätä, rekisteröidä ja analysoida organisaation toimintaa kuvaavia taloudellisia tunnuslukuja eri käyttötarkoituksia varten. Verotus vaikuttaa keskeisesti yritysten toimintaan. Laskentatoimen ja verotuksen suuntautumisvaihtoehdossa opit hallitsemaan ydinasiat kirjanpidosta, tuloslaskennasta, tilinpäätöksestä, elinkeinoverotuksesta sekä yhtiöoikeudesta. Laskentatoimen ja verotuksen suuntautumisvaihtoehto sopii kaikille, jotka haluavat tulevaisuudessa työskennellä taloudellista osaamista vaativien työtehtävien parissa. Kannattaa myös muistaa, että talousasioiden ja verotuksen osaajat ovat kysyttyjä työmarkkinoilla! –  Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden opinto-opas

 • 1.Kuka olet, mistä tulet, minkä ikäinen olet, monetta vuotta opiskelet?

  Sara Nousiainen Joensuusta, ihan just 24 v ja neljättä vuotta opiskelen.

   

  2.Miksi valitsit kauppatieteet?

  Valitsin kauppatieteet, koska en ollut varma mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa, kuitenkin kaupallinen ala ja verotus kiinnosti.

   

  3.Miksi valitsit kyseisen pääaineen?

  Pääaine valikoitui myös verotuksen kiinnostuksen takia ja koin että laskentatoimesta on enemmän hyötyä minulle pääaineena kun johtamisesta ja markkinoinnista.

   

  4.Mikä on parasta/mielenkiintoisinta pääaineessasi?

  Parasta pääaineessa on laaja valikoima oikiksen ja erityisesti verotuksen kursseissa sekä kansainväliset laskentatoimen kurssit.

 • Mikä on parasta Optimissa ja Joensuussa?

  ”Sitsit ja haalaribileet on parhait”

  ”Tahkon laskettelureissu oli siisti”

  ”Joensuu on just sopivan kokoinen kaupunki”

  ”Mäyrämökkii ei voi unohtaa”

  ”Yhteisöllisyys ja mukavat ihmiset”

  ”Haamugrilli tai Dolly pelastaa nälkäisen yöllä”

  ” Kerubin burgerit 6/5”

  ”Porukka tulee eri puolilta Suomee, helppo tutustuu”

  ”Jokiasema ja kevät”